CUM E SA ITI IEI UN AN SABATIC SI SA CALATORESTI IN JURUL LUMII CU UN COPIL DE DOI ANI, INTERVIU CU <THE HAPPY KID>, discutind cu Andra de la Momadica.ro

Bună, bună, dragilor! Este o încântare să citim articolele Happy Kid. Cum a luat naștere acest proiect?

Avem în plan de ceva vreme să încep un blog de călătorii, mi-a plăcut întotdeauna să împărtășesc din experiențele noastre, iar prietenii veneau adesea să îmi ceară sfaturi despre ce pot face/vedea/mânca într-un anumit loc. M-am mobilizat o dată cu schimbarea stilului de viață, când am renunțat la viața de corporatistă și am pornit într-un an sabatic prin lume.

Știu că ați plecat într-un an sabatic, când Eric avea doar 2 ani. Ce v-a făcut să luați această decizie?

Da, Eric avea 2 ani și 4 luni când am plecat din România spre o mică insulă din Caraibe, cu bilete one-way. A fost o decizie foarte grea! A fost atunci un cumul de factori, de la epuizare încercând să ne împărțim în prea multe părți, la frustrarea că nu avem timp suficient pentru familie și adaptarea de la stilul carierist și workoholic la viața de părinți. Ideea inițială a fost a lui Andrei, eu am avut câteva luni de negare, apoi am acceptat ușor-ușor că e posibil să ne schimbăm viața cu 180 de grade.

Cum ați simțit această aventură? Ați mai face-o încă o dată?

Da, fără discuție da. Probabil să acum am face unele lucruri altfel și ne-am organiza la început mai smart. Însă cu siguranță nu regretăm nimic, eu consider că a fost cea mai bună decizie luată în toată viața noastră. Anul sabatic ne-a schimbat destul de mult, atât personal, cât și ca și cuplu sau familie. Ne-a apropiat mai mult, ne-a făcut să ne schimbăm prioritățile. Și nu în ultimul rând, am rămas cu amintiri cât pentru o viață întreagă!

Ați călătorit printr-o mulțime de țări, care a fost experiența voastră preferată?

N-aș putea numi o experiență preferată… Au fost atât de multe și de diferite încât nu le pot neapărat compara. Scufundările în Bonaire, Valea Cocora din Columbia, Machu Picchu, plantațiile de ceai din Sri Lanka sau river-safari în Borneo sunt doar câteva exemple de experiențe memorabile. Dar oricât de multe locuri minunate am văzut, cel mai important a fost că le-am văzut și prin ochii lui Eric și că ne-am bucurat împreună de fiecare clipă.

Cum vă petreceți zilele din viața voastră în Cluj? Cu ce vă ocupați?

După anul sabatic eu am decis să nu mă întorc la munca în multinațională, cel puțin până e Eric relativ mic. Însă mă ocup de partea administrativ-financiară a afacerilor noastre. Când ne-am întors în țară am investit într-un restaurant de nișă, un healthy fast-food. O dată cu pandemia, care ne-a afectat destul de mult activitatea, am fost nevoiți să dezvoltăm și câteva activități conexe și să continuăm să ne reinventăm. Pe lângă asta, Andrei este medic stomatolog și are un cabinet în zona centrală a Clujului.

Spune-mi un obiect fără de care nu plecați niciodată în călătorii.

De fiecare dată când plec de acasă mi se pare că uit ceva. Noroc că Andrei e foarte relaxat și zice: “Avem telefon, încărcător și bani, în rest ne descurcăm“. Bineînțeles, eu am în geantă un întreg arsenal de accesorii (ca toate mamele), de la servețele umede/uscate și dezinfectant până la biscuiți, jucării și haine de schimb. În vacanțe nu plec fără Kindle și fără minim o carte și o mașinuță pentru Eric.

Care a fost cea mai mare provocare în a călători cu micuțul Eric?

Călătoritul cu un toddler e o provocare în sine. Mai ales că eram 24/7 noi trei, fără să cunoaștem pe nimeni, fără să ne putem baza pe cineva, în zone îndepărtate și foarte diferite de ce cunoșteam noi. Stresul meu cel mai mare era să nu ne îmbolnăvim! Nici nu știu dacă eram mai speriată de posibilitatea de a se îmbolnăvi Eric sau noi adulții, și nu mai fi avut cine să aibă grijă de el. Din fericire nu a fost cazul!

Care ar fi un gând pentru cititori, un lucru valoros pe care l-ați învățat călătorind în familie?

Când călătorești în familie ai cu adevărat timp de calitate împreună cu cei dragi. Fără deadline-uri, fără stress, fără alte obligații. Nu contează dacă e un weekend, o săptămână sau luni întregi, îți schimbă foarte mult perspectiva asupra relațiilor de familie! E într-adevăr mai relaxant și mai lejer într-o vacanță adults-only, dar nimic nu se compară cu bucuria din ochii copilului când descoperă lumea alături de cele mai dragi persoane.

Inscrie-te la newsletterul nostru si
fii primul care afla de noile excursii lansate!

Inscrie-te la newsletterul nostru si
fii primul care afla de noile excursii lansate!

Clientii nostri despre excursiile Family Travel Bubble

Ce spun clientii nostri

"In primul rand am vrea sa va multumim pentru ca am reusit cu ajutorul vostru sa facem acest vis de a avea o vacanta frumoasa si de a vedea o mica parte din Africa pe viu sa se indeplineasca. Excursia a fost o experienta generala foarte frumoasa pentru noi, ne-am simtit bine in toate excursiile organizate, ne-am simtit bine in compania celorlalti din grup si am ramas cu amintiri foarte frumoase"  - Excursie cu grup de familii cu copii in Zanzibar

" Cel mai mult am apreciat faptul ca, desi a existat un program bine delimitat, totul a decurs intr- o atmosfera relaxata. Nu am simtit nicio secunda ca as fi vrut sa fac altceva si nu am ocazia. Foarte fain organizate activitatile, ce au fost clar comunicate inca de la inceput si respectate." - Excursie Ladies Only in sudul Italiei

Urmareste-ne pe instagram: @family_travel_bubble

Urmareste-ne pe instagram: @family_travel_bubble

Instagram
Instagram

© 2020 FAMILY TRAVEL BUBBLE